Mijn tips om geld te sparen

geldIedereen moet soms wel eens geld sparen, en sparen is niet altijd even makkelijk. Op elke leeftijd is sparen moeilijk, maar soms ontkom je er niet aan. En toch is sparen ook belangrijk, zodra je wat ouder word wil je misschien op kamers gaan of je wil na je studie op jezelf gaan wonen, maar je kunt ook sparen voor bijvoorbeeld je droomreis of een auto. Vandaag deel ik mijn spaartips die jou misschien kunnen helpen met geld sparen. 

Spaarrekening

Kies voor een (jongeren)spaarrekening, je kunt hier zelf maandelijks geld op zetten en je kan het dan bijvoorbeeld “op kamers” noemen. Zo heb je een doel waarvoor je spaart en de naam helpt je eraan herinneren waarvoor je spaart. Want er proberen van af te blijven is soms nog best lastig. Hoe moeilijk het soms ook is probeer er zo weinig mogelijk geld af te halen. 

Spaarplan

Nu je een spaarrekening heb is het handig om een spaarplan te maken. Hoeveel je kan en wilt sparen is afhankelijk van je salaris en jouzelf. Het is het makkelijkst om 10% van je maand salaris af te halen en dat op zij te zetten. Vind je die 10% net te veel of juist te weinig? kijk dan wat jij kan missen en zet dat apart. Krijg je een keer een bonus op je werk of geld van de belastingdienst terug? zet dit dan ook gelijk op je spaarrekening dan gaat het sparen naar jou spaardoel net ietsje sneller!

Wanneer sparen

Dit kan je natuurlijk helemaal zelf beslissen, op welk moment jij geld apart wilt zetten. Maar toch raad ik je aan om dit te doen zodra jij je salaris gekregen heb. Dan heb je nog niks uitgegeven en kan het ook niet gebeuren dat eind van de maand al je geld op is en jij dus niks meer heb om op zij te zetten. Kijk eerst eens naar wat je gevangen heb en wat welke kosten je moet uitgeven, heb je misschien nog rekeningen liggen die betaald moeten worden? Op die manier weet je precies hoe je de maand door kan komen.

Zelf lunch meenemen

Neem zelf een broodje mee naar school of je werk in plaats van wat te kopen in de pauze. Eten kopen is best wel duur dus kun je hier flink wat geld mee besparen. Je moet voor de grap eens een lijstje maken met al jou uitgave, je zal zien dat er heel veel geld naar eten uitgaat. 

Sale

Niet alles wat je koopt hoeft duur te zijn, online en in de winkels vind je heel vaak nog leuke dingen in de sale. En ook is er vaak sale zodra we het nieuwe seizoen in gaan, let maar op zodra de zomer voorbij is en alle winkels weer volhangen met de nieuwe collectie kun jij dat ene leuke topje nog scoren en dat voor minder geld! Een leuk vestje erbij en je outfit is helemaal af. 

Verkopen kleding/spullen

Alle dingen/kleding wat je niet meer gebruikt/draagt ligt maar in een hoekje van de kamer terwijl je hier misschien wel iemand anders heel blij mee kan maken en jij er zelf een leuk zakcentje mee kan verdienen. Je heb verschillende sites waar jij je spullen kan verkopen, tegenwoordig is United Wardrobe een hele populaire manier. Het werkt makkelijk en snel, en met het geld wat je hiermee verdiend kan jij weer wat leuks gaan doen. 

Sparen klinkt helaas makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Maar misschien word het met deze tips iets makkelijker voor je. Heb jij misschien nog andere spaartips, dan zou ik ze graag willen weten! Succes.

Liefs Nicole, 

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via Bloglovin | Instagram | Twitter  | Facebook

Advertenties

3 reacties op ‘Mijn tips om geld te sparen

  1. Ik zet maandelijks inderdaad een bedrag op zij en ik kan het er dan ook niet meer af halen, dat heb ik zo vast laten leggen. Zo denk je iets beter na over wat je aankomende maand gaat doen met je geld!

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s