5 x dingen waar ik goed in zou willen zijn

P2280261.jpgEen mens kan niet perfect zijn en ook niet alles kunnen, dat weet ik wel. Maar toch zijn er een aantal dingen waar ik heel graag goed in had willen zijn. Zoals meer concentratie hebben of meer zelfvertrouwen hebben. Vandaag vertel ik 5 dingen waar ik graag beter in had willen zijn. 

Aan mijn gemaakte planning houden
Plannen kan ik wel, daar ben ik eigenlijk zelfs best wel goed in.. maar mij aan die planning houden dat is een ander puntje. Het lukt me vrijwel eigenlijk nooit om mij aan de gemaakte planning te houden, terwijl dat eigenlijk zonde is van de tijd die ik besteed aan het maken van mijn planning. Ik denk wel dat dit zo’n talent is dat je jezelf kunt aanleren, dus dat moet ik toch maar eens goed gaan proberen!

Met volle aandacht aan iets kunnen werken
Als ik een dag vrij van het werk ben en ik ben thuis, ben ik bezig met mijn blog of school, dan wil het wel eens voorkomen dat ik met twee dingen tegelijk bezig ben. Vervolgens brengt dat een grote chaos in mijn hoofd en voelt het alsof ik nog heel veel moet doen en ik bijna niks uitgevoerd heb op dat moment. Ik zou dus heel graag het talend willen bezitten dat ik mij goed kan concentreren op één ding tegelijk. Dat ik bijvoorbeeld eerst alle klusjes voor school doe en daarna pas aan het werk ga voor mijn blog. Ook zou ik graag willen dat ik mij wat langer kan focussen op het werk waar ik op dat moment mee bezig ben. Maar ik ben bang dat dit er bij mij niet inzit. 

Meer zelfvertrouwen hebben
Zelfvertrouwen is bij mij toch echt wel een ding. Ik kan heel zelfverzekerd overkomen in mijn privé leven, maar in sommige gelegenheden durf ik het op de een of andere manier toch niet te laten zien. Ik ben bijvoorbeeld ontzettend gestrest als ik moet presenteren of moet praten in een groep en ook ben ik soms onzeker over mijn prestaties als ik aan het werk ben. Ik probeer hier mijzelf wel voor te ‘trainen’en ik merk wel dat het steeds ietsje beter gaat. 

Fotograferen
Ik ben dol op mijn camera en dol op fotograferen, maar een goede fotograaf kan ik mijzelf echt niet noemen. Vaak denk ik achteraf; ik had een ander lichtinval moeten hebben of ik had de foto van een andere hoek moeten nemen. Als ik dan kijk naar foto’s van andere kan ik daar stiekem wel een beetje jaloers op zijn. Ik blijf gewoon lekker oefenen, want daar leer je uiteindelijk het meeste van!

Langer op (hoge) hakken kunnen lopen
Ik draag heel graag hakken, meestal zijn ze niet heel hoog maar ik denk een cm of 6. Ik heb ook een aantal schoenen die ik echt heel erg mooi vind maar waarvan de hak eigenlijk te hoog is waardoor ik er niet goed/lang op kan lopen. Ik noem het ook mijn zit schoenen. Ik trek ze bijvoorbeeld aan als we gaan uit eten en ik weet dat ik niet zo veel hoef te lopen. Ik zou daarom heel erg graag wat langer op mijn hoge hakken willen kunnen lopen, zonder dat ik zere voeten krijg. Ik weet dat dit ook wel oefenen is maar als iemand nog een tip heeft? Hij is van harte welkom!

Waar zou jij graag beter in willen zijn of talent voor willen hebben?

Liefs Nicole, 

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via Bloglovin | Instagram | Twitter  | Facebook

 

Advertenties

14 reacties op ‘5 x dingen waar ik goed in zou willen zijn

 1. hahah dat lopen op hakken is voor mij ook een drama ik breek dan echt mn nek. veels te lomp voor! en helemaal geen zelfvertrouwen is niet gezond maar een beetje onzekerheid zorgt er ook weer voor dat je wel steeds alert blijft dat kan ook juist betere prestaties opleveren. dan is t weer positief 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Zelfvertrouwen krijg je vanzelf door dingen te doen die je leuk vindt en je hart te volgen, fotograferen is een kwestie van doorgaan, veel doen en eventueel een opleiding… Je bent al goed op weg! Planning is er om je niet aan te houden, dus die kan over de schutting en hakken… Alleen als het echt moet, laat jongens en mannen maar op hakken lopen 😂🙊

  Groetjes!

  Liked by 1 persoon

 3. Mijn lijstje zou bijna hetzelfde zijn, alleen nummer vijf zou bij mij ontbreken want ik vind hakken verschrikkelijk. Maar al die andere dingen, echt alsof ik dit geschreven heb! Foto’s maken vind ik geweldig, maar ik heb echt nog heel veel te leren en wil zo graag echt foto’s maken met de wauw factor. Ik ben vrij onzeker en zou echt meer zelfvertrouwen willen hebben. Plannen kan ik best, maar me er aan houden? Nope, dat lukt nooit. En met mijn gedachtes ben ik nooit bij een ding. Herkenbaar lijstje, leuk artikel, ook leuk om eens over na te denken

  Liked by 1 persoon

 4. Ik heb geleerd om me niet te krampachtig vast te houden aan planningen. Er komen altijd wel zaken tussendoor die meer prioriteit hebben. Het is dan vooral de kunst om je planning bij te stellen ;). Plan je daarnaast genoeg uitloop-tijd in? Hiermee voorkom je dat je planning al meteen in de soep loopt. Hopelijk helpt dit je.

  Like

 5. Planningen zijn er om aangepast te worden. Ze staan bekend om de wijzigingen en om het feit dat het niet altijd gaat zoals je wilde. Ik herken je punt wel hoor. Ik ben in drukke periodes een enorme stressfreak en dan wil ik dat mijn planning is zoals ik hem had gemaakt en als het niet past of niet gaat, dan vind ik het maar lastig om hem aan te passen. Lekker eigenwijs 😛 .

  Ik zou ook graag nog creatiever willen zijn. ik heb te weinig zelfvertrouwen in mijn eigen creativiteit, waardoor ik het niet zo vaak doe of probeer. Mijn plan is dan ook om het gewoon vaker te doen, hoe lastig ik het ook vind.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s