MAC Studio Fix Fluid Foundation SPF15

OLYMPUS DIGITAL CAMERADoor alle omstandig heden en veranderingen van de laatste tijd mocht ik iets leuks kopen van mijzelf. Ik kocht een foundation van MAC, de Studio Fix Fluid Foundation SPF15. Mijn aller eerste ‘high end’ foundation. 

Ik ben naar de Douglas gestapt en liep de MAC afdeling in. Daar stond ik dan, tussen tientallen foundations ik wist niet waar ik moest beginnen met kijken. Er kwam een medewerker naar me toegelopen en vroeg of ze me kon helpen, heel graag antwoorden ik. Ik omschreef wat ik wilde hebben, een foundation die goed dekt, niet al te veel glimt (mag wel wat glimmen) en hij moet goed bij mijn lichte huid matchen.
Na het testen kwam ik thuis met de MAC Studio Fix Fluid Foundation SPF15, één van de bekendste foundations van dit merk. Ik heb hem de afgelopen dagen uitgebreid getest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAVan deze foundation zijn ontzettend veel verschillende kleuren beschikbaar, van zeer licht tot echt donker. Ideaal dus! Ik heb zelf de kleur NW13, een hele lichte tint met een ietwat roze ondertoon. Voor de Studio Fix Fluid Foundation betaal je €31,50 en nog €5,00 extra voor een los pompje, aangezien de verpakking dat van zichzelf niet heeft. Dat vind ik behoorlijk prijzig, en eigenlijk belachelijk dat er geen pompje bij zit, maar dat je die los erbij moet kopen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERADeze foundation heeft soms een wat slechte naam omdat er veel siliconen in zitten, maar eigenlijk zijn vrijwel alle foundations op siliconen basis. Echter schijnt het wel zo te zijn dat veel mensen op deze foundation reageren en er puistjes van krijgen. Ik heb zo nu en dan ook wat last van pukkeltjes gehad maar die gingen vrijwel ook gelijk weer weg. Ik denk dus niet dat dit wat met de foundation te maken heeft omdat ik dit ook wel vaker heb.

P1200298.jpgDe substantie van de foundation is vrij dik en lobbig, maar hij laat zich wel makkelijk uitsmeren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoals je op de foto kunt zien is de dekking niet heel zwaar, maar wel mooi. Tijdens het nemen van deze foto’s was mijn huid vrij goed en had ik nauwelijks onzuiverheden (yes!), maar ook als mijn huid wat onrustig is werkt deze foundation goed. De dekking is makkelijk op te bouwen waardoor je zelfs een bijna volledige dekking krijgt, zonder dat de foundation erg cakey wordt. Overigens vind ik het qua matheid wel meevallen. Hij is niet extreem onnatuurlijk mat, maar heeft zelfs nog een klein beetje een gloed. Ik breng de foundation trouwens aan met de foundation brush van Boozyshop en daarna blend ik het nog een keer extra met een beautyblender.

Ik gebruik na het aanbrengen van mijn foundation altijd poeder, blush en highlighter.
Na een tijdje begint de foundation wel wat meer te glimmen en vervaagt hij ook een beetje. Ik denk  dat als ik er een primer onder zou gebruiken dat hij het de hele dag vol houd! Ik gebruik zelf niet zo heel vaak primer, wel gebruik ik het als ik bijvoorbeeld een avondje uit ga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASinds ik deze foundation heb, heb ik hem eigenlijk non-stop gebruikt. De kleur, de substantie, de dekking en de houdbaarheid zijn precies waar ik naar op zoek ben. Ik vind hem echt heel fijn. Als je een moeilijke (lichte of donkere) huidskleur hebt is het sowieso de moeite waard om deze foundation eens uit te proberen, zelfs bij een ietwat vette of droge huid. Een echte aanrader!

Liefs Nicole, 

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via Bloglovin | Instagram | Twitter  | Facebook

Advertenties

7 reacties op ‘MAC Studio Fix Fluid Foundation SPF15

  1. Fijn deze review! Was al benieuwd naar deze foundation en vind dat van het pompje ook echt bizar. Waarom doen ze die er niet gewoon bij? Maar goed, fijn dat hij je bevalt! Ik hou zelf ook van foundations met geen dikke dekking, dus zeker 1 voor op mijn wenslijstje!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s