Lifestyle | Pogingen iets van het leven te maken

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEven een totaal ander artikel vandaag dan dat jullie gewent zijn. Ik ga namelijk met een nieuw boek beginnen te lezen en wil deze graag met jullie delen. Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

Misschien ken je het boek al, heb je hem al eens gelezen of heb je er alleen maar van gehoord. Maar dit boek is geschreven door Hendrik Groen en Hendrik is een man van nu 85 jaar oud en schreef zijn eerste boek in 2014, die werd bekroond in 2016  Publieksprijs voor het Nederlandse Boek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffie drinken achter de geraniums en wachten op het einde?
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het moeilijk zijn om afscheid te nemen van dit charmante personage..

OLYMPUS DIGITAL CAMERANu weten de meeste van jullie denk ik wel dat ik in de thuiszorg werk maar ook verschillende keren in een verpleeghuis gewerkt heb. Ik maak het op mijn eigen manier mee, maar de mensen die daar wonen en niet na 8 uur lang weer naar huis gaan, maken het op een hele andere manier mee.  Ik werd heel erg nieuwsgierig naar dit boek en heb hem aangeschaft.

In 2016 kwam het tweede dagboek uit van Hendrik Groen, Deze boeken zijn te bestellen bij verschillende web-winkels en verkrijgbaar bij Bruna en The Readshop.
Heb jij dit boek al gelezen of heb je er misschien we over gehoord, ik ben heel benieuwd naar jou mening!

Liefs Nicole, 

Volg je mij al op InstagramTwitter en Bloglovin
Of heb je misschien mijn Facebook al gelikt?

Advertenties

4 reacties op ‘Lifestyle | Pogingen iets van het leven te maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s