Lifestyle | 5 redenen waarom ik bloggen leuk vind

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIedere blogger vind artikels maken voor zijn of haar blog geweldig. Je leert er veel van en het kan leuke kansen met zich mee brengen. Soms word je benaderd door een collega blogger of bedrijf voor een leuke samenwerking en dat maakt het bloggen misschien nog wel leuker. Waarom ik bloggen zo leuk vind? vertel ik je vandaag in dit artikel.

1. Je kunt je ei kwijt.
Het mooie aan een blog hebben is, jij bepaalt wat er op komt en wat niet. Jij bent de baas over jou eigen stukje internet. Ik vind het heerlijk om te schrijven voor mijn blog. Op die manier kan ik mijn ei kwijt, of heb ik even afleiding voor mezelf. Ik vind dit een heerlijke hobby en zou geen andere kunnen wensen.

2. Je leert omgaan met kritiek.
Het nadeel van een openbare blog en je hart daarop uitstorten, is namelijk dat je mensen ook de vrijheid geeft om te reageren. En dat is niet altijd positief. Het kan soms echt een pijnlijk punt zijn. Kritiek krijgen is niet altijd even leuk en soms word het ook erg vervelend gezegd. Door deze ervaringen heb ik beter om leren gaan met kritiek. En bovenal ook; beter leren omgaan met hoe de juiste antwoorden terug te geven, zonder dat ik overkom alsof ik mij aangevallen voel.

3. Je schrijven word beter.
Schrijven vond ik altijd al leuk om te doen. Vroeger dat ik klein was begon dit al met een dagboekje bijhouden. Nu ik online schrijf en weet dat veel mensen dit lezen, let ik veel meer op mijn zinsopbouw en spelling. Hierdoor had ik zelf een 10 op mijn schrijfexamen!
Het geeft mij heel veel motivatie het schrijven voor mijn blog en ik zie mijzelf ook groeien, als ik naar de artikels van toen ik net begon tot nu kijk. Wat ik ook belangrijk vind is mijn artikels nalezen voordat ze online komen, je wilt natuurlijk niet voor paal staan voor al die honderden mensen! Maar natuurlijk maak ik ook slordige foutjes en lees ik hier bij het doornemen van mijn artikel overheen. Dit hoor ik altijd graag en zie dit als positieve feedback.

4. Je leert beter plannen.
Plannen.. Ik was en ben er eigenlijk nog steeds heel slecht in. Sinds ik mijn blog heb en ben gaan werken wilde ik wel graag een planning bij houden zodat alles wat overzichtelijker voor mij was. En ik merk dat ik hier steeds beter in word. Ik heb soms nogal een chaos in mijn hoofd en kan hierdoor vaak dingen zoals afspraken vergeten. Het gebeurde mij ook vaak dat ik een dubbele afspraak in plande. Maar tegenwoordig schrijf ik alles waar ik aan denk op in mijn agenda en dit helpt mij enorm. Door een planning te maken zorg ik ervoor dat er altijd een artikel op tijd klaar staat, en jullie lezers altijd wat te lezen hebben!

5. Je leert nieuwe mensen kennen.
Ik blog nog niet zo heel erg lang. Maar in de 9 maanden dat ik blog heb ik al heel wat leuke en lieve mensen leren kennen. Ik vind het zo onwijs leuk om via mijn blog en social media kanalen nieuwe mensen te leren kennen. Het geeft een heel fijn gevoel.

Dit was mijn top 5 waarom ik bloggen zo leuk vind. Ben je aan het twijfelen of je ook een blog wil starten? Ik zou zeggen, gewoon doen. Zoals je net gelezen heb leer je er ook nog eens ontzettend veel van.

Liefs Nicole, 

Volg je mij al op InstagramTwitter en Bloglovin
Of heb je misschien mijn Facebookpagina al gelikt?

Advertenties

23 reacties op ‘Lifestyle | 5 redenen waarom ik bloggen leuk vind

 1. Goede punten! Alleen het omgaan met kritiek heb ik nog niet mee te maken gehad, hoop dat het zo blijft!

  Het leren schrijven is wel echt een groot pluspunt, ik heb uiteindelijk ook een 9 gehaald. Superblij mee!

  Like

 2. Helemaal mee eens!! Soms gewoon heerlijk om alles even van je af te schrijven of zo je creativiteit kwijt te kunnen he? Leuke blog heb je babe. Fijn weekend! 😉 Liefs, Merel

  Liked by 1 persoon

 3. Zeer herkenbaar, zeker het puntje beter schrijven. Mijn spelling is niet altijd optimaal maar sinds ik ben beginnen te bloggen merk ik een vooruitgang. Oh en ja nieuwe medebloggers leren kennen! Super, om samen een passie te kunnen delen. Keep the good work going! X

  Like

 4. Ik ben ook begonnen met het schrijven van een blog. Ik moet nog wat wennen en kijken wat werkt. Een planning doe ik nog niet, misschien is dat ook wat voor mij!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s