Beauty | De Tuinen witte klei masker

Ik heb weer een nieuw gezichtsmasker ontdekt en aangezien het alweer even geleden is dat ik een masker gereviewd heb, wil ik deze dolgraag met jullie delen. Ik heb zoals jullie misschien wel al weten een heleboel verschillende gezichtsmaskers. Ik gebruik ze ook regelmatig. Voor mij hoort het echt bij een zen momentje voor mijzelf. Geef mij een boek of leuk tijdschrift, kopje thee en een gezichtsmasker en ik kan mezelf heel goed vermaken. Een poosje geleden kreeg ik een gezichtsmasker van De Tuinen. Ik heb het witte klei masker masque argile blanc. Benieuwd naar wat ik van dit masker vind? 

Wat ik zelf erg makkelijk vind is de verpakking van het masker. Het is een simpele verpakking, gewoon een tube met een dopje wat je er af kan klikken. De verpakking is doorzichtig zodat je het masker erdoor heen kunt zien. Wel zit er een stikker op de voorkant met de naam van het merk en de masker, op de achterkant zit ook een stikker maar hier staat de gebruiksaanwijzing op en wat extra informatie zoals de ingrediënten.

img_2732Mijn huid voor het aanbrengen van het masker.

img_2737

Het witte klei masker is een kant en klaar masker voor gezicht en of lichaam. Hij belooft de huid zacht te maken en een gezonde gloed op de wangen te geven. Witte klei masker heeft een licht peelende werking. Hij zuivert de huid maar minder dan zijn broertje en zusje, de groene (meer geschikt voor een vette huid) en rode (iets milder dan de groene klei masker) klei masker. Witte klei masker is een natuurlijke bron van mineralen. De geur vind ik persoonlijk iets minder fijn. Het masker heeft de geur van frangipani, dit is een veel voorkomende bloem op Bali. 

img_2742Ingrediënten: 
Aqua, Kaolin, Bentonite, Glycerin, Polysorbate 20, Phenoxyetanol, Parfum, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin. Dit gezichtsmasker bevat geen kleurstoffen en parabenen.

Hoe kun je het gebruiken
Breng met je vingers een dikke laag van het masker aan op een gereinigde huid. Nu kun je even gaan ontspannen of iets voor jezelf doen. Na ongeveer 10 tot 15 minuten kun je het masker met lauw/warm water afspoelen. Je kan dit witte klei masker twee keer per week gebruiken, maar als je dit masker meerdere malen wilt gebruiken is dit ook geen probleem. Het witte klei masker is vooral geschikt voor een droge, gevoelige of oudere huid. 

img_2746Mijn huid na het aanbrengen van het masker.

Conclusie:
Dit gezichtsmasker heeft een wat dikker textuur en dat vind ik persoonlijk erg prettig werken. Hij is makkelijk aan te brengen op je gezicht. En ik voel gelijk een soort reinigende werking. Het masker droogt langzaam op en word dan wat harder. Maar ik kan nog gewoon normaal blijven praten (wel een beetje voorzichtig anders lijkt het alsof mijn gezicht scheurt)
Het masker is er makkelijk af te wassen van je gezicht en zodra hij van mijn gezicht af is voelt mijn huid heerlijk zacht. Ik heb na het aanbrengen van dit gezichtsmasker ook geen dag of nachtcrème nodig want mijn huid voelt goed verzorgd aan. Het masker is verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor € 9,39

Liefs Nicole, 

Volg je mij al op InstagramTwitter en Bloglovin
Of heb je misschien mijn Facebookpagina al gelikt?

 

 

Advertenties

10 reacties op ‘Beauty | De Tuinen witte klei masker

  1. Ik heb nog nooit een masker van De Tuinen uitgeprobeerd, maar deze zou ik wel uit willen proberen. Jammer dat je niet zo fan bent van de geur en de textuur! Wat betreft de geur kan ik niet goed inschatten (het lezen van een beschrijving van een geur blijft toch lastig haha), maar de dikke textuur zou ik weleens willen proberen! Leuke review 🙂 Liefs

    Liked by 1 persoon

  2. Hij klinkt heel erg goed maar wel jammer dat de geur niet zo fantastisch is.. ik wist niet dat ze er maskers verkochten joh haha. Erg fijn ook trouwens dat je na gebruik geen crème hoeft op te smeren, ik heb soms na een masker dat mijn huid wel zacht is maar erg droog aanvoelt x

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s