Blogtips | Pinterest gebruiken voor je blog

utilizar-pinterest-en-la-empresa.jpg
Als je veel rondneust op het internet denk ik dat je vast wel bekend bent met Pinterest. Pinterest is een van de grootste moodboards waarop je alles kan pinnen wat je maar wilt en je kunt eindeloos inspiratie krijgen. Heel veel mensen en bedrijven maken gebruik van Pinterest wist je dat je Pinterest ook heel goed kan gebruiken voor je blog? net zoals Facebook en Twitter. Ik gebruik Pinterest nu een aantal maanden, hiervoor deed ik er eigenlijk vrij weinig mee. Ik vind het nu zo leuk dat ik elke dag even rondstruin. Vandaag vertel ik hoe je Pinterest in kunt zetten voor je blog en hoe je aan meer volgers raakt.

Hoe begon ik met Pinterest?
Ik zal eerst even vertellen hoe ik begonnen ben met Pinterest, want net vertelde ik al dat ik het al heel lang heb maar eigenlijk nooit gebruikte. Ik denk dat ik in 2012 mijn persoonlijke Pinterest account aan maakte, ik pinde hier af en toe leuke dingen en dat waren voornamelijk DIY projecties of haar vlechten, krullen en al het andere wat je met je haar kan doen. En dat ik toen een nieuwe mobiel kreeg heb ik het nooit meer gedownload en dus ook nooit meer gebruikt. Totdat een vriendin van mij vertelde dat ze er helemaal verslaafd aan is. Toen dacht ik hè dat heb ik ook ooit gebruikt laat ik weer eens een kijkje nemen. En zo kwam langzaam het pinnen weer terug. Nu gebruik ik mijn persoonlijke account niet meer maar heb ik er eentje vernoemd naar mijn blog. ik gebruik mijn Pinterest natuurlijk ook wel voor persoonlijke borden maar die heb ik gewoon privé staan. Wat vind je allemaal terug op mijn Pinterest? Alles wat de doelgroep van mijn blog aanspreekt. Je kan natuurlijk ook een persoonlijk Pinterest account gebruiken, zolang je je blog maar linkt natuurlijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot nu toe heb ik ook nog niet zo heel veel borden maar die komen langzaam allemaal weer terug ik heb make-up borden, wishlist, nails, yankee candle een beetje alles wat met mijn blog te maken heeft. Het is dus de bedoeling dat Pinterest een verlengstuk is van mijn blog, om zo mensen naar mijn blog ‘te lokken’. (En jullie nu stiekem naar mijn Pinterest account.Ik heb een beauty- en lifestyleblog dus ik kan over veel onderwerpen pinnen. 

Je kunt verschillende borden maken met bijvoorbeeld make-up producten, make-up looks, nail art, MAC Cosmetics, parfum, skincare, Lush en ga zo maar door. 


Op Pinterest werkt het eigenlijk zo: hoe actiever je bent, hoe meer volgers je krijgt. Lege borden of borden met alleen eigen foto’s, dat gaat echt niemand volgen. Mensen willen geïnspireerd worden en liefst door zoveel mogelijk mensen en invloeden. Als jij een bord met nail art hebt is het dus leuk voor je volgers om zoveel mogelijk nail art te laten zien. Goed gevulde borden doen het altijd beter. En ook: hoe meer jij repint van anderen -> hoe meer mensen zien dat jij wat repint -> meer mensen die terugvolgen.

Hoe krijg je meer volgers op Pinterest?
Zoals ik al vertelde: Hoe actiever jij bent hoe meer mensen jou gaan zien in hun feed. Als jij foto’s liket en repint zien andere mensen jou in hun feed verschijnen. Het werkt allemaal met een sneeuwbaleffect. Mensen gaan jouw foto’s ook weer repinnen en dan krijgen andere mensen ook weer jouw bord als suggestie te zien en krijg je meer volgers. Verder helpt het ook om comments achter te laten bij pins die je leuk vindt, ook weer om gezien te worden.

Pinterest is dus gewoon een hele goede manier om meer bezoekers naar je blog te krijgen, Gebruik jij al Pinterest? Laat je account achter in een reactie! Dan kunnen we elkaar misschien wel volgen!?

Liefs Nicole, 

Volg je mij al op InstagramTwitter en Bloglovin ?

Advertenties

14 reacties op ‘Blogtips | Pinterest gebruiken voor je blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s