Dierendag ’16 + mijn diertjes

13434979_1048991898501541_7873208481067851076_n

Het is vandaag Dierendag! Een speciale dag voor alle diertjes. Het is natuurlijk altijd belangrijk dat we lief voor alle dieren zijn, maar vandaag mag je alle dieren extra in het zonnetje zetten. Helaas was het zo dat toen ik wakker werd al mijn poezen en katers buiten aan het spelen zijn. Maar zodra ze straks binnen komen kan ik ze lekker verwennen, door met ze te knuffelen en natuurlijk wat lekkers te geven. 

Ik heb alweer een hele lange tijd geleden een artikel gemaakt over mijn leven met 7 katten. (Dit artikel kun je hier lezen). Maar ik leef niet alleen met 7 katten in huis, ook heb ik een vogel die al jaren oud is en een (kleine) dwerghamster. Waarom staat kleine tussen haakjes hoor ik je denken, nou dat zal ik je zo laten zien op de foto! En omdat het vandaag dierendag is lijkt het mij leuk om al mijn dieren vandaag in het zonnetje te zetten!

12509803_961565817244150_6161901566496775872_n.jpg

Hai mijn naam is Birdy en ik ben een agaponis, dit zijn kleine vogeltjes die afstammen van de papegaai. We kunnen dus ook behoorlijk oud worden. En om heel eerlijk te zijn heb ik niet bij gehouden hoe oud ik nu al ben. Nicole was nog best wel jong dat ik bij haar kwam wonen. Ik denk dat Nicole ongeveer 10 jaar oud was en nu is ze al 23 jaar, dus reken maar uit hoe oud ik dan al ben!

Ik zal de katten even kort in volgorde van leeftijd voorstellen, wil je meer informatie over mijn katten? Lees dan zeker even het artikel My life with seven cats.
De namen van onze katten zijn Baco, Balou, Beau, Hans, Bollie, Baily en Wiskey. Wij hebben alle namen zelf bedacht. Oké niet altijd helemaal zelf. We hebben ook wel rond gekeken op het internet voor katten namen. Ik bedoel maar het is niet niks om een naam te verzinnen voor zoon beestje. Onze katten zijn eigenlijk ook allemaal familie van elkaar.

Baco, Balou en Beau hebben alle drie dezelfde moeder. Balou heeft èèn keer een nestje van ons mogen hebben en daar zijn toen vier prachtige kittens uit gekomen. We konden ze natuurlijk niet allemaal houden maar er waren twee katjes die we echt niet weg konden doen. Al die lieve kleine poesjes, ze zijn allemaal zo lief! En zo zijn Hans, en Bollie bij ons in huis terecht gekomen. En omdat het hebben van een nestje zo leuk was, wilde we er dol graag nog 1. Maar Balou was tegen die tijd al gesteriliseerd, gelukkig was Beau ook en heel mooi vrouwtje een ook zij kreeg een nestje met drie prachtige kleine katjes.
Èèn daarvan mocht bij mijn oom en tante wonen en blijft zo nog leuk in de familie. Wiskey en Baily zijn via dit nestje ook gezellig bij ons thuis gebleven. Nu is er al het èèn en ander gebeurt en heeft Wiskey ondertussen drie pootjes i.p.v. vier. Maar het gaat hartstikke goed met hem en ook met alle andere katten. 


(een hamster die absoluut niet mee wil werken, is lastig te fotograferen)

Jaa nu is het eindelijk mijn beurt! Mijn naam is Grey ik ben een Russische dwerghamster en ik ben 1 jaar oud. Ik woon hier hartstikke goed zoals je kunt zien! ik kreeg in het begin dat ik hier kwam wonen een beetje te veel eten en ook werd ik een beetje verwent met allemaal lekkere snoepjes. Zoals je ziet op de foto ben ik hierdoor een beetje groot gegroeid. Ik heb ook de bouw van mijn vader mee gekregen en die is ook behoorlijk groot geworden. Maar ik ben zeker trots op mijn dikke kontje want ik laat hem graag zien aan Nicole.

Al die katten die vind ik minder leuk, die stomme rooie heeft mij een keer gegrepen, zo bij mijn oog! Gelukkig heeft de dierenarts mij weer weten op te knappen. En zit ik nu op een veiligere plek dan eerst. Nu kunnen de katten niet zomaar meer bij mij komen. 

Dit zijn alle snoepjes die ik aan mijn huisdieren gegeven heb.

Heb jij ook huisdieren? En verwen jij ze ook een beetje extra vandaag?

Liefs Nicole, 

Volg je mij al op InstagramTwitter en Bloglovin ?

 

Advertenties

4 reacties op ‘Dierendag ’16 + mijn diertjes

  1. Wat een schattige dieren heb je zeg, wat lief allemaal! Zelf heb ik ook enorm veel huisdieren (honden, konijnen, vogels, cavia’s, kippen, …) en ik ga ze zeker allemaal extra in de watten leggen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s