Review | Sensodyne Repair & Protect

IMG_2456.jpgJe gebit reinigen is èèn van de belangrijkste dingen die je dagelijks gewoon moet doen. Zelf reinig ik mijn gebit twee keer per dag, èèn keer ’s ochtends na mijn ontbijt door gewoon simpel mijn tanden te poetsen. En ’s avonds poets ik voor het slapen gaan eerst mijn tanden en ga hierna nog met een healty gum (rubberen tandenstoker) tussen mijn tanden door. Nu heb je wel 100 verschillende tandpasta’s en tandenborstels en je weet gewoon niet meer welke je nou moet kiezen en welke nou echt geschikt is voor jou gebit. Zelf mag ik op advies van de tandarts geen elektrische tandenborstel gebruiken en gebruik ik op advies van mijn tandarts de Sensodyne tandpasta en nu sinds kort ook de tandenborstel. 

Huh? een tandarts die zegt dat je niet elektrisch mag poetsen, dat is raar. Nee eigenlijk helemaal niet. Nou ja voor mij is het niet raar. Ik heb namelijk ‘zwak’ tandvlees noem ik het maar even. En hierdoor is het allemaal erg gevoelig en het tandvlees bij mijn onder gebit is ook wat naar beneden gezakt. Verder is het niets ernstig en ik heb er geen last van. Maar ik moet hier wel goed mijn gebit bijhouden en voorzichtig poetsen.

Ik denk zoon drie jaar geleden ging ik voor het eerst naar de mondhygiëniste, om mijn gebit even lekker te reinigen. Heerlijk vind ik het zelf altijd. Ik vind het trouwens ook niet erg om naar de tandarts te moeten gaan. Ik ga twee keer per jaar naar de tandarts en ook twee keer per jaar naar de mondhygiëniste. De mondhygiëniste vertelde mij toen ook dat het beter is voor mijn gebit om met een handtandenborstel te poetsen. En op deze manier ben ik bij Sensodyne Repair & Protect uit gekomen.

img_2462

Wat is Sensodyne Repair & Protect?
Sensodyne Repair & Protect is een tandpasta die gevoelige plekken herkent en herstelt met dezelfde mineralen waar ook je tanden van gemaakt zijn. Repair & Protect bevat NovaMin® en geeft klinisch bewezen verlichting bij tweemaal daags poetsen. De vernieuwde formule legt een hardere beschermlaag over de gevoelige plekken van je tanden en helpt zo beschermen tegen de pijn van gevoelige tanden.

Mijn verwachtingen waren best wel groot eigenlijk nadat hij twee keer was aangeraden door mijn tandarts en mijn mondhygiëniste. Ik verwachte dus wel dat mijn klachten minder zouden worden. Ik had vooral klachten als ontstoken tandvlees of prikkelingen tijdens koud of warm drinken.

img_2468IMG_2469.jpg

Ingrediënten 
glycerin, PEG-8, hydrated silica, pentasodium triphosphate, sodium lauryl sulfate, flavor, titanium dioxide, polyacrylic acid, cocamidopropyl betaine, sodium saccharin.
De verpakking van de tube tandpasta is een witte doos met blauw bedrukte letters erop en een plaatje van een tand. Er staat ook veel informatie op het doosje van de tandpasta. Dit kun je zien op de achterkant en zodra je de tube eruit haalt zie je een normale tandpasta tube net als alle andere tubes.

Hoe werkt Sensodyne Repair & Protect

5-icons.jpg

* Poets 2x per dag voor blijvende bescherming bij gevoelige tanden. Sensodyne Repair & Protect is een medische hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Ik gebruik de tandpasta dus twee keer per dag. Sinds kort gebruik ik ook de tandenborstel van Sensodyne in extra soft. Ik ben zo ontzettend tevreden over deze producten. Ik merk echt duidelijk verschil met als ik deze producten gebruik of producten van een ander merk. De prikkelingen tijdens het koude drinken zijn echt stukke minder geworden, en met het warme drinken zoals een kopje thee is het helemaal verdwenen. Zolang ik de producten gebruik zal dit zo blijven, toen ik twee weken bij mijn vriend thuis was en een andere tandpasta gebruikte merkte ik dus dat de prikkelingen weer terug kwamen.

IMG_2461.jpg

De tandenborstel is ook heel erg fijn in zijn gebruik. De borstelharen van deze Sensodyne tandenborstel zijn zacht en afgerond om beschadiging van het tandvlees te helpen voorkomen. Door de kleine borstelkop krijg je zelfs de meest lastige plekjes schoon. Op het handvat hebben ze er een rubber laagje om heen gedaan, zodat je tijdens het tanden poetsen niet wegglijd met je duim.

Zoals je wel kunt lezen ben ik erg tevreden over de Sensodyne Repair & Protect. Voor mij werken ze erg goed. Sensodyne heeft meerdere tandpasta’s. En op hun website kun je een kleine test doen om te kijken welke tandpasta het beste bij jou past.

De producten zijn bij verschillende drogisterijen en supermarkten te koop. De Sensodyne Repair & Protect kost € 4,75 de Sensodyne Precision Extra Soft Tandenborstel kost € 4,29

Liefs Nicole, 

Volg je mij al op InstagramTwitter en Bloglovin ?

 

 

 

Advertenties

Een reactie op “Review | Sensodyne Repair & Protect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s