Essence | Mattifying Compact Powder

Unknown.jpg

Het was weer tijd voor mij om een nieuwe compact poeder uit te kiezen. Na eigenlijk heel erg lang de poeder van Catrice gebruikt te hebben was ik ook benieuwd geworden naar hoe de poeder van Essence is. Ik kocht de compact powder in het Kruidvat en gebruik hem nu al een aantal dagen/weekjes bijna dagelijks. 

Het poeder van Essence zit in een plastic doosje (12 g) Wat er wel een beetje “goedkoop” uitziet. Maar wat verwacht je van een budget merk het maakt ook helemaal niets uit, als de poeder die erin zit maar goed werkt! De poeder zit in een doorzichtig plastic doosje met grijs/zilver bedrukte letters erop. Op de onderkant van het doosje staan bepaalde dingen wat handig is om te weten zoals de kleur, ingrediënten en wat de poeder beloofd.

IMG_2366.jpg

De poeder geeft aan dat hij geschikt is voor alle huidtypes. Ik heb zelf een redelijk gevoelige huid en deze poeder past prima bij mijn huid. Ook zegt de poeder extreem glad te zijn voor een mooie matte finish.

IMG_2370.jpg

Ingrediënten:
TALC, MICA, ZEA MAYS (CORN) STARCH, MAGNESIUM STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, ETHYLHEXYL PALMITATE, SAPPHIRE POWDER, CALCIUM CARBONATE, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, PHNEENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES).

De poeder is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, ik heb gekozen voor de kleur 02 soft beige. Deze kleur past op dit moment het beste bij mijn huidkleur.  Misschien dat hij in de winter iets te donker zal zijn maar voor nu is hij prima.

IMG_2326.jpg

Als ik mijn kwast over de poeder heen haal komt er een mooi subtiel laagje op mijn kwast. De tekening in de poeder (de lijntjes) vervagen niet snel en er komen geen korreltjes poeder vanaf. De poeder is dus goed stevig samen gedrukt. Op de swatch kun je ook goed de poeder zien op mijn vingers.

Mijn look met de Essence soft & natural foundation:IMG_2362.jpg

Mijn look met de Essence soft & natural foundation en Mattifying compact powder:IMG_2332.jpg

Ik ben heel tevreden over de Essence Mattifying compact powder. alhoewel op de foto zie je het helaas minder dan als ik in de spiegel kijk. Zoals je op de foto’s kunt zien, zie je duidelijk verschil. Als ik alleen de foundation op heb voelt het toch ook veel natter en plakkerig aan. Met de poeder is dit gevoel helemaal verdwenen. De poeder blijft ook mooi en lang zitten. De Essence Mattifying compact powder is te koop bij kruidvat voor € 2,89. En voor deze prijs kun je hem al helemaal niet laten liggen!

Unknown.jpg

Liefs Nicole, 

Volg je mij al op InstagramTwitter en Bloglovin ?

 

Advertenties

8 reacties op ‘Essence | Mattifying Compact Powder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s