vijf trucjes voor mooie lange wimpers

IMG_2037Mooie lange wimpers wie wil dat nou niet? Zelf heb ik niet veel en ook nog eens korte wimpers die dan zo lekker naar voren steken en niet mooi omhoog gekruld zijn. Nou vond ik een paar hele leuke tips om ervoor te zorgen dat ook ik mooie lange wimpers krijg. 

  • Natuurlijke olie ga jij heel erg waarderen. 

Zorg ervoor dat je een schoon mascara borsteltje of wenkbrauwspoolie heb, Doe hier een druppeltje Amandelolie op en breng het dan aan op je wimpers. Probeer zo dingt mogelijk bij de wimper aanzet te beginnen. Doe dit elke dag en je zal zien dat je wimpers langzaam voller en langer worden. Let er wel op dat je 100% natuurlijke olie gebruikt.

  • Gebruik zo min mogelijk waterproof mascara.

Waterproof mascara kan je redder in nood zijn, ja we weten het allemaal. Het is een hele regenachtige dag en jij moet naar buiten toe om de boodschappen te doen. Je pakt dan je waterproof mascara en gebruikt deze op zoon dag, zodat je make-up ook mooi blijft zitten met een volle regenbui over je hoofd. Wil je langere wimpers? Laat deze mascara dan even liggen, want de waterproof mascara is net wat heftiger voor je wimpers. De mascara word harder en gaat hierdoor moeilijker van je wimpers af waardoor jij meer gaat wrijven. En je wimpers meer te voortduren krijgen.

  • Reinig je ogen voorzichtig.

Over oogmake-up verwijderen gesproken: doe dit met liefde. Het liefst met een zachte reiniger op oliebasis, waardoor je mascara als het ware ‘smelt’ Hiervoor kun je kokosolie gebruiken, deze kan je gewoon in de supermarkt kopen. Maar een andere olie kan je natuurlijk ook gebruiken. Breng de olie aan op je handen, masseer deze zachtjes in je huid en rondom je ogen in roterende bewegingen en verwijder dan met een washandje en lauwwarm water. Zo verwijder je je (oog)make-up makkelijk, snel en grondig, zonder je wimpers te beschadigen. (Dit is overigens mijn favoriete manier van make-up verwijderen geworden!) 

IMG_1959

  •  Wrijf niet te hard in je ogen.

‘S morgens als je wakker wordt even heerlijk in je ogen wrijven? Doe toch maar niet. Ook als je last heb van jeukende ogen is het niet goed om hardhandig in je ogen te gaan zitten wrijven, hierdoor kunnen je wimpers namelijk gemakkelijk en snel afbreken. Daar gaan je lange wimpers waarvoor je zo gespaard hebt.

  • Je wimpers groeien niet in èèn nacht.

Dromen mag altijd, maar de waarheid is dat je wimpers niet op Rapunzel-snelheid groeien. (Sorry.) Het kan dus even duren voordat je lange wimpers hebt. Gezond hoofdhaar zonder gespleten haarpunten groeit per maand ongeveer 1 centimeter en groeit eindeloos door (ook al lijkt het soms niet zo). Wimpers hebben daarentegen een groei-limiet, die verschilt per persoon, en groeien op slakkentempo. Heb daarom, ook als je alle bovenstaande stappen doorloopt, een beetje geduld.

Ik zou het heel erg leuk vinden als je mij ook op Instagram, Twitter en Bloglovin volgt.

Liefs, Nicole ♥

Advertenties

4 reacties op ‘vijf trucjes voor mooie lange wimpers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s