Lomography | Diana Mini

Camera’s je hebt ze in vele vormen en maten, Analoog en Digitaal. Ik zelf kan niet meer zonder een camera, ik heb hem eigenlijk (bijna) altijd in mijn tas zitten voor ik wat leuks tegen kom, je weet maar nooit. Op een mobiele telefoon zit ook standaard een camera, die tegenwoordig ook hele mooie foto’s kunnen maken. Maar wat ik zelf erg leuk vind zijn de camera’s met een fotorolletje. Een fotorolletje, bestaat dat nog ? Ja dat bestaat nog steeds en je kunt ze nog bij verschillende winkels laten ontwikkelen! Ik wil jullie graag voorstellen aan mijn Diana Mini Lomography Camera. 

Camera’s met een rolletje ze komen langzaam weer terug, je ziet ze steeds meer tegenwoordig. Het is toch gewoon leuk dat je niet weet hoe je foto eruit ziet? En je ze na het ontwikkelen in een fotoalbum kan plakken. Zelf heb ik de Diana Mini. De naam zegt het al, Diana Mini, dat betekent dat er nog een grotere zus is. Zelf ben ik gegaan voor de kleinere camera gewoon omdat deze er zo super schattig uit ziet. De Diana Mini is erg geschikt voor Lomograpy beginnelingen.

Eerlijk gezegd ben ik vanaf het begin dat ik hem heb helemaal fan van de Diana Mini. Ze is makkelijk in gebruik en maakt bijzondere foto’s op een 35mm film. Ze is ook lekker compact. Je kan haar makkelijk in je tas stoppen of zelfs in je jas zak doen. Je kan zelf kiezen wat voorn formaat foto’s je wilt maken. Diana maakt klassieke vierkante foto’s maar ook half-frame foto’s en met dit formaat is het mogelijk om wel 72 shots op een 35mm fotorolletje te maken!

Verschillende fotoformaten.

Je kan nog veel meer met de Diana mini camera, er zitten verschillende schuifknoppen op, èèn voor de fotoformaat, èèn voor de afstand je kan dan kiezen tussen de afstanden 0.6M- 1.2M – 2.4M en 4M. En èèn voor de belichting, je kan kiezen tussen zonnig of bewolkt. Ook is het nog mogelijk om de camera aan te sluiten op een statief en met een kabel ontspanner.

Ik heb zelf de Diana Flash Plug, dit is de flitser voor de camera echt een super gaaf ding ook! Je klikt hem gemakkelijk op de camera zet de flitser aan, je hoort hem opladen en hij is klaar voor gebruik! De flitser werkt met een batterij dus je moet er wel even aan denken om hem weer uit te zetten als je hem niet meer gebruikt.

Ik vind het zelf een onwijs leuke camera en mijn fotorolletje is denk ik op dit moment ook bijna vol. Zodra hij vol is breng ik hem ook gelijk weg naar de fotowinkel hier in de buurt.

Mijn Diana mini bestelde ik vorig jaar bij lomography shop voor € 90,- euro.
Hebben jij ook een Diana (mini) camera of misschien een andere Analoog/ lomography camera?

Liefs Nicole, ♥

Volgen jullie mij al op instagram en twitter ? Ik zou het erg leuk vinden!

 

Advertenties

15 reacties op ‘Lomography | Diana Mini

  1. Leuk artikel! Ik hou zelf erg van fotograferen, heb ook verschillende camera’s maar deze zit er nog niet tussen. Misschien leuk om een keer te proberen. 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Ik vind het stiekem eigenlijk wel leuker hoor : foto’s op een rolletje. Vol spanning naar de fotograaf, benieuwd welke foto’s gelukt zijn en welke niet. Nu trek ik 100 digitale foto’s en delete ik er als een gek op los. Niet altijd even spontane foto’s bewaar ik dan. Ik ga me er ook maar eens in verdiepen.

    Liked by 1 persoon

  3. Ik heb ook een Diana mini! En witte;) Zo leuk vind het. Alleen altijd wel lastig met ontwikkelen. Bij mij gaat het soms echt mis, zo jammer. Maar als het goed gaat heb je indd zulke gafe foto’s!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s