#DIY Brush Box

Ik heb weer een leuke DIY idee, ik was laatst mijn make-up spullen aan het bekijken, beetje opruimen en vooral oude make-up weg leggen of weg gooien wat ik eigenlijk niet meer gebruik of zelfs op is en ik nooit heb weg gegooid. Toen kwam ik bij mijn kwasten setje uit dat altijd in een etui zat. Ik vond hem er zo vies uit zien dat ik besloot hem weg te gooien en zelf iets te maken voor mijn make-up kwasten.

Wat heb je nodig:
– Papier, in een kleur die je moeder of jij mooi vind.
– Origami papier, of iets gelijks. (ik heb dit keer simpel gekleurd papier gebruikt)
– Stiften en of pen om hem eventueel te versieren als je dit leuk vind.

Stap 1: Je kiest een leuk vel papier uit, dit kan gekleurd zijn of met print. Let op het vel moet wel een a4 formaat hebben, of nou ja de vorm, hij kan altijd groter als je een grotere doos wilt.

IMG_1855.jpgIk heb hier al een aantal vouwen in zitten, doordat ik dit vel eerst ergens anders voor wilde gaan gebruiken. (je ziet ze niet hihi).

Stap 2: om te beginnen vouw je het papier 2 keer dubbel, de eerste keer vouw je het in de lengte, dan sla je het papier weer open en vouw je hem ook een keer in de breedte dubbel. Nu heb je een kruis in het midden van je papier. Dit kan je gebruiken als hulplijn.

Stap 3: vouw je papier weer in de breedte en houdt de dichte kant aan de bovenkant, dus van je af. Nu vouw je de dichte punten naar het midden toe en weer terug, dat je alleen een vouwlijn krijgt. Dit doe je ook met de andere kant.

IMG_1860IMG_1861IMG_1862

Stap 4: Pak het bovenste blad van het papier en sla hem om naar de andere kant. Vouw de helft weer terug. Met de andere kant doe je precies hetzelfde.

IMG_1863IMG_1864IMG_1865

Stap 5: Je heb nu een soort beginnend huisje gekregen, nu ga je de rechterkant naar de middellijn vouwen, dit doe je ook aan de andere kant. Nu draai je het blaadje op en doe je precies hetzelfde met de achterkant. Nu is je huisje af. Je kunt nu de middenlijn gebruiken als hulplijn. dan krijg je rechte vouwlijnen.

IMG_1868.jpg

IMG_1869

Stap 6: Nu word het wat lastiger omdat het papier iets dikker word. maar eigenlijk herhaal je stap 5. maar krijg je nu een soort raketje.

IMG_1870

We zijn nu bijna klaar het enige wat je nu nog hoeft te doen is de onderkant richting punt vouwen, draai je papier om en vouw de onderkant ook richting punt. nu kunnen we hem voorzichtig openvouwen. wat doe ik ? Ik hou mijn vingers in het doosje en druk met mijn andere vingers de onderkant wat aan zodat hij beter blijft staan.

IMG_1871IMG_1872IMG_1873IMG_1874IMG_1876

Tadaa je heb nu een heel schattig doosje gemaakt waar jij je make-up kwasten, pennen, stiften noem het maar op. Je kan er eigenlijk van alles in zetten. Vind je hem zo nog niet leuk genoeg? Je kunt hem nog versieren met bijvoorbeeld stift of leuke stikkers.

Wow ik hoop dat jullie dit snappen want ik vind het best moeilijk om dit zo te vertellen, het zou eigenlijk veel makkelijker zijn om het te laten zien in een video, Maar ik wens jullie veel succes met het maken en ik hoor het graag als jullie nog vragen of kritiek hebben! ♣

Liefs Nicole, ♥

Advertenties