Rondleiding Heemskerk 

Hoi iedereen!
Helaas na een weekje uitstel is het vandaag dan eindelijk zo ver! Onze collaboratie. Helaas ging er iets mis met het posten van onze post op onze blog, helaas werkte de technologie vandaag niet mee, geen idee waarom wordpress zo moeilijk doet. Maargoed hier kun je mijn rondleiding lezen en zou je die van Lauren willen lezen? Neem dan gauw een kijkje op haar blog!  De rondleiding van Lauren is in het Belgische stadje Brugge.

Twee weken geleden konden jullie al een blogpost zien van mij (nicoleswereld) waarin ik mezelf voorstelde aan de hand van een aantal vragen. Wil je dit nog eens na lezen ? neem dan gauw verder een kijkje op Laurenfay haar blog .
Wat gaan wij nu doen? Wij willen jullie meenemen in twee totaal verschillende steden/dorpen, maar ook twee verschillende landen! Zijn jullie er klaar voor om mijn dorpje te leren kennen? Nou kom op daar gaan we.
Ik woon in een dorp in Nederland, vroeger was dit echt een heel klein dorpje maar ondertussen is het al heel wat verder gegroeid en eigenlijk geen dorp meer te noemen. Dit ezels dorp noemen we Heemskerk, Heemskerk ligt in Noord- Holland en is zoon 20 minuten rijden vanaf Amsterdam, zo dan weten jullie misschien een beetje waar het ligt, want Amsterdam kennen jullie tenslotte allemaal.

Welkom in Heemskerk!

 

Hmm waar zal ik beginnen? nou laat ik maar gelijk bij het aller leukste centrum beginnen! Oké je heb hier ook gewoon de standaard winkels net als overal, maar we hebben hier toch ook wel een hoop andere leuke winkeltjes en restaurantjes. Ons centrum loopt in een rondje dus als je zin heb om een rondje te wandelen is het dorp hier een perfect plekje voor, waar je begint kom je dus ook weer uit hhaha. Op vrijdag hebben wij altijd een markt in het dorp staan, die loopt in een hele lange straat die eigenlijk tot het uiterste puntje van ons centrum. Moet je nog boodschappen doen en loop je op de markt, loop dan gewoon even door en je heb een hele grote jumbo aan je linker hand. Je kunt bij ons in het centrum gratis parkeren maar wel met een blauwe schijf, dus je mag maximaal 2 uur blijven staan. (of je verandert de tijd van de schijf gewoon even) Je vind hier winkels zoals; Xenos, Action (2 zelfs) Kruidvat, Hema, Etos, Nelson, Super star, Bruna of een Stumpel en ook zijn er leuke kleine boutiques  zoals nikita’s fashion te vinden in ons dorpje.

  Dit is één van de ingangen in het dorp.

img_2744 Hier kun je de markt opgaan, er zijn hier veel verschillende kraampjes en altijd gezellig druk met mensen.

In het centrum kun je ook heerlijk en gezellig uiteten gaan. Er zijn verschillende restaurantjes maar over mijn favorieten zal ik jullie wat vertellen! Om te beginnen, begin
ik bij Grand Café Van Ruysdeal. Dit vind ik één van de gezelligste restaurants hier in omstreken, je kunt er heerlijk eten en het heeft een gezellige sfeer het is er eigenlijk ook altijd druk. Zomers met mooi weer zitten de terrassen vol met mensen. Je kunt hier heen gaan om alleen een drankje te doen of juist om lekker te gaan lunchen/dineren maar je natuurlijk ook gewoon lekker een wijntje of biertje komen drinken met een bittergarnituur erbij.Op vrijdag en zaterdagavond ruimen ze rond half 11/ 11 uur alle tafels en stoelen weg en word het restaurant een kroeg. Er komt vaak een dj bij en word het één groot gezellig feest!

img_2753
Het restaurant waar ik graag kom om te lunchen is Grand café in de KAS, dit is een glazen gebouw dat midden in het centrum staat op een plein. Doordat het gebouw helemaal van glas gemaakt is kun je heerlijk naar buiten kijken en mensen spotten. Ook heeft dit restaurant een groot terras, en vooral op vrijdagmiddag in de zomer is hier hier hartstikke druk. Als je op het terras zit kijk je namelijk zo de markt op, dat is dus heerlijk mensen kijken! Waarom ik hier graag eet ? Ze hebben ’s middags all you can lunch, heerlijk! wie houd er nu niet van onbeperkt lekker eten ? Dit kost overigens € 26,50 euro.
over eten gesproken, we hebben een super leuk wok restaurant wat net buiten het centrum ligt. Je kunt hier 2.5 uur lang onbeperkt eten en drinken voor 27,50 en zo veel keuze! Je kunt kiezen uit patat en frikadellen maar ook sushi en heel veel vis en vlees gerechten, zelf ben ik verliefd op de garnalen van daar wat ze voorn sausje gebruiken ik zou het niet weten maar ik vind hem erg lekker. wat wel een beetje vreemd is aan deze Wok Plaza is dat er een sportschool onder zit. Big Gym is onze sportschool voor jongeren je kunt hier sporten vanaf je 15e jaar geloof ik. Maar onder een restaurant? Ik weet een goed idee, eerst gaan we ons helemaal vol eten dan rollen we naar beneden en sporten al die callorieen er weer af.

  Naast het wok restaurant en sportschool zit nog een midgetgolfpark, nu moet ik eerlijk bekennen ik ben hier nog nooit geweest maar ik hou ook niet zo heel erg van midgetgolf.
Het gemeente huis is nog niet zo heel lang geleden vernieuwd ze hebben een nieuwe lokatie gekregen en delen het pand nu samen met de bibliotheek, verder is dit niet zo heel boeiend maar het is wel een heel groot en net gebouw geworden.

Ook hebben wij in Heemskerk mooie kerken en kastelen staan, onze beroemdste kerk is de laurentiuskerk

 

De kerk van H. Laurentius werd in 1891 gebouwd naar een ontwerp van de architect J.H. Tonnaer uit Delft. Deze fraaie drie beukige kruiskerk met een kruistoren van 53 meter hoog wordt gerekend tot de neo-renaissance stijl. De toren, bestaande uit twee vierkante en twee achtkantige geledingen, gescheiden door gewelfde dag vlakken, is eind jaren tachtig van de vorige eeuw geheel gerestaureerd.

 

 

 

 

 

Zelf vind ik kasteel assumburg erg mooi, dit kasteel heeft een grote mooie tuin waar je altijd tussen 8:00-20:00 gewoon in kan lopen om te wandelen en rond te kijken. Ook kun je hier verschillende zalen huren voor bijvoorbeeld je bruiloft, verjaardagsfeest of zakelijke besprekingen. Dit kasteel is ook nog eens een hotel, altijd al in een kasteel willen slapen, en ben je benieuwd geworden naar mijn woonplaats ? Dan is dit je kans!

 
Dit was zoon beetje mijn ezelsdorpje, ik hoop dat je het leuk vond, en misschien zie ik je binnenkort wel een keer hier!

Ben je ook zo benieuwd naar de rondleiding van Lauren die is Brugge woont ? Neem dan snel een kijkje op haar blog.

liefs Nicole,

Advertenties

5 reacties op ‘Rondleiding Heemskerk 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s