DIY lipstick

lippenstift.jpg

Hoi allemaal,

Vandaag heb ik voor jullie een ander soort artikel, namelijk hoe ik zelf mijn eigen lippenstift maak! het is echt super simpel maar ook heel erg leuk om te doen.

Stel je loopt een keer door de winkel en bent op zoek naar een lippenstift, je heb eigenlijk geen idee welke kleur je nou echt leuk vind en wat bij jou past. Nou stop met zoeken en lees gauw verder. Ik ga je nu uit leggen hoe je je eigen lippenstift kan gaan maken met jou perfecte kleur.

Wat heb je nodig ?

  • kaars
  • aansteker
  • eetlepel + theelepel(tip: neem een lepen die niet zo snel heet wordt, bijv. ijzer)
  • vaseline
  • oogschaduw
  • wattenstaafje
  • een potje (dit is voor waar je de lippenstift in wilt stoppen)

als je alles bij elkaar gepakt hebt kunnen we beginnen 🙂 IMG_1366.JPG

Stap 1 : Maak je oogschaduw kapot met een wattenstaafje, maakt het helemaal tot poeder en leg het alvast voorzichtig op je theelepeltje. Steek met de aansteker de kaars aan, het maakt hiervoor niet uit wat voorn kaars je gebruikt, ik heb zelf een waxinelichtje gebruikt.

Stap 2 : Bedek ongeveer de helft van je lepel met vaseline  en hou dit tot ongeveer 1 a 2 cm boven het vlammetje van de kaars. Nu is het even afwachten tot wanneer de vaseline helemaal gesmolten is.

IMG_1369

Stap 3 : Voeg nu de losse oogschaduw toe, en roer voorzichtig de oogschaduw en de vaseline door elkaar heen. De hoeveelheid van je oogschaduw is erg belangrijk voor de kleur van je lippenstift. Hoe meer oogschaduw je gebruikt, hoe duidelijker je kleur word. Zelf heb ik voor wat minder oogschaduw gekozen, ik wilde graag een zachte roze lippenstift hebben. Er zitten trouwens in mijn oogschaduw wat glittertjes, vind ik heel leuk want dit komt ook ligt terug in de lippenstift. Let op blijf goed roeren met een wattenstaafje tot alles geheel gemengd is.

Stap 4 : Giet het mengsel nu van de lepel af in het door jou uitgekozen bakje, en laat het voorzichtig 15 tot 20 minuten afkoelen. Je zal zien dat het weer wat harder word zoals de vaseline hiervoor was.

En tadaa je eigen lippenstift!!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden, laat je een reactie achter van hoe jij het vond ?           Liefs Nicole, ♥

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s